Bu yazımda sizlere CES 2015 Teknoloji fuarında tanıtılan Asus Zenfone 2 nin ön incelemesini yapacağım. Öncelikle şunu belirteyim telefon daha piyasaya çıkmadı ama yankıları çok hızlı yayıldı. Bunu sebebi hem 4 GB RAM sahibi ilk akıllı telefon olması, hem de bana göre en can alıcı nokta 285$ - 300$ gibi düşük bir fiyata çıkıyor olması. Tabi bu yurt dışı fiyatı.. Ülkemizde kaç liraya piyasaya çıkar orası bilinmez.
Telefonun ön yüzünde 5.5 inch lik IPS ekran ve hemen altında 3 adet kapasitif navigasyon tuşları bulunuyor. Üst tarafında uyku tuşu bulunan telefonun yan çerçevesinde başka tuş bulunmuyor. Bence telefonun kenarlarını ince tutmak için böyle bir yol izlemişler. Çift tıklama ile uyku modunu desteklediği için de zaten üst taraftaki uyku tuşuna pek gerek kalacağını zannetmiyorum. Ses tuşlarına gelecek olursak telefonun arkasında kameranın hemen altında konumlandırılmış. Arka kapağı ise fırçalanmış alüminyumu anımsatan bir plastikten yapılmış. Bence gayet şık duruyor.
Son zamanlarda mobil işlemci üretiminde de adından söz ettirmeye başlayan İntel in Z3560/Z3580 isimli işlemcilerinin kullanıldığı telefonda 1.8 GHz ve 2.3 GHz hızlarında 4 çekirdekli 64-bit İntel Atom işlemci bulunuyor. Android 5.0 işletim sistemi bulunan telefon Asus un yenilediği ZenUI arayüzüne sahip. 2 GB ve 4 GB RAM versiyonlarının yanı sıra 16/32/64 GB hafıza seçenekleri ve 64 GB’a kadar hafıza kartı destekleme özelliklerine sahip. Ekran özelliklerine gelecek olursak 5.5 inch 1920 x 1080 (Full HD), 403ppi ve 400 nit parlaklığa sahip IPS ekran Corning Gorilla Glass 3 ile korunuyor. Kamerasına bakarsak 5MP, 85 derece geniş açılı ön kameranın yanı sıra 13 MP çift flaşa sahip Auto-Focus lu kamerası bulunmakta. Bu özelliklerin haricinde arka kamera, Düşük Işık modu, HDR ve yüz güzelleştirici modunu da destekliyor. Bu arada şunu da söylemeden geçemeyeceğim HDR modunda Asus çok iyi bir iş çıkartmışa benziyor.
Ülkemize gelmesi planlanan fakat bu yazıyı yazdığım sırada hala gelmemiş olan 4G teknolojisinin desteklendiği telefonda çift sim kart desteğinin yanı sıra 802.11ac (hızlı Wi-Fi), Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.0 ve NFC kablosuz bağlantıları bulunmakta.
Gelelim şimdi en önemli yer olan batarya konusuna. 3000 mAh Lithium-Polymer bataryanın kullanıldığı telefon çok rahat bir günü çıkaracak gibi. Tabi bunu tam anlamıyla anlayabilmemiz için telefonun piyasaya çıkmasını beklemek zorundayız galiba. Ayrıca Asus hızlı şarj özelliği ile 39 dakikada %60 şarj sunuyor.
Boyutlarına bakarsak 152.5 mm yükseklik, 77.2 mm en ve en ince yeri 3.9 mm, en kalın yeri 10.9 mm olan bir kalınlığa sahip. Ağırlığı ise 170 gr.
Yurt dışı fiyatına bakacak olursak 4GB RAM bulunduran versiyonu 300$ 2GB RAM bulunduran versiyonu 250$ olarak piyasaya çıkacağı söyleniyor. Tabi bu söylentilerin aslını Nisan ayında göreceğiz.
Teşekkür ederim.. Kendinize iyi bakın, sağlıcakla kalın..
Yazımı beğendiniz mi? Yorum yapın.